سريال براي نابغه ها


 

نويسنده:




 
با فراگير شدن تب سريال ها در چند سال اخير نابغه ها هم آرام آرام وارد سريال ها شدند. تعداد زيادي سريال با موضوع نوابغ ساخته شده است. ما هم سه سريالي كه بسيار مورد توجه قرار گرفتند رابه اختصار برايتان معرفي مي كنيم.

Fringe
 

بايد بگويم اين احتمالاً مناسب ترين سريالي است كه دوستداران علوم طبيعي و ماوراء الطبيعه مي توانند انتخاب كنند؛ سريالي كه در آن تمام داستان ها بر بستري از موضوعات تكنولوژيك اتفاق مي افتد. اما نكته جالب حضور يك دانشمند فوق العاده بامزه در سريال است كه آن را ديدني تر مي كند. والتر بيشاپ كه سابقا استاد دانشگاه هاروارد بوده و از بيوتكنولوژي تا فيزيك و رياضي در همه علوم دستي دارد،يكي از كاراكترهاي اصلي فرينچ است كه با خصوصيات عجيب و جالبش داستان ها را ديدني تر مي كند. والتر بيشاپ يك نابغه است كه در هر زمينه اي كه فكرش را بكنيد، تحقيقات و ابداعات بسيار جالبي دارد. يكي از شاهكارهايش هم اين است كه توانسته به جهاني موازي سفر كند كه... ما را از تعريف كردن بيشتر ماجرا معاف كنيد. پسر والتر بيشاپ يعني يعني پيتر هم با اي كيوي استثنايي اش هميشه در سريال حاضر است؛ اگرچه معمولاً از هوشش زياد استفاده نمي كند؛ جز وقت هايي كه ناگهان شروع مي كند به چيني يا عربي حرف زدن كه يعني به همه اين زبان ها تسلط دارد.

prison Break
 

«فرار از زندان» سريالي است كه بامحوريت مايكل اسكوفيلد ساخته شده است. يك مهندس ساختمان كه براي نجات برادرش از زندان دست به كار مي شود؛ لينكلن باروز كه دوبار اسير صحنه سازي شده و به قتل متهم مي شود. برنامه ريزي هاي دقيق و از پيش تعيين شده، او فقط براي فرار از زندان كفايت مي كند اما مايكل بعدتر مجبور مي شود كه در لحظه براي نجات خود، برادرش و زندگي اش تصميم بگيرد. تنها همآورد او در قسمت اول سريال الكس ماهون است؛ يك كارآگاه باهوش كه در نهايت در مقابل هوش مايكل زانو مي زند. اما در نيمه دوم سريال مادر مايكل كه او هم به خاطر هوشش سال ها در استخدام يك شركت تبهكار بوده رودرروي پسرش مي ايستد و در نهايت به سرنوشتي تلخ تر از ماهون دچار مي شود. اما نكته جالب درباره هوش مايكل اين است كه او هيچ گاه مشغول حل و فصل مسائل علمي نيست و يك باهوش معمولي محسوب مي شود؛ شايد به همين دليل است كه همه مي توانند با اسكوفيلد همذات پنداري كنند.

The big Bang Theory
 

شلدون كوپر كه فيزيكدان نظري است فكر مي كند از آدم و عالم باهوش تر است وبه دنبال بردن نوبل فيزيك است. آخرين ساخته هوارد والوويتز هم در خدمت قضاي حاجت كاركنان ايستگاه فضايي بين المللي است. راجش رامايان كوترا پالي مثل همه هندي ها كيهان شناس است و هوادار و الوويتز و دو مدرك مهندسي دارد. اينها شخصيت هاي سريال بينگ بنگ تئوري هستند كه همه براي مركز جي پي ال ناسا در كلتك كاليفرنيا كار مي كنند. با اين مقدمه بيننده ممكن است فكر كند كه با يك سريال خشك علمي طرف است اما اين طور نيست. سريال سركي است به گوشه و كنار و زواياي پنهان نابغه ها با رويكردي طنز كه بيننده را به دنياي آدم هاي باهوش مي برد. كمي بعدتر پني دخترك عاشق بازيگري به اين مجموعه اضافه مي شود. او در ظاهر از چهار تاي ديگر كم هوش تر است اما در مواقعي هوش بالاي اجتماعي و نكات ساده او به داد اين دانشمندان مي رسد. تيتراژ سريال هم كه اين چهره شخصيت بر مبناي هوش شان رديف شده اند، پني از همه بيشتر پريده است. اين موضوع نشان مي دهد كه كارگردان براي هوش اجتماعي اهميتي هم پايه انواع ديگر هوش قائل است.

منبع: دانستنيها، شماره 28.